Quality In Therapy (QIT)

Praktijk voor Psychotherapie, Gezins- en Relatietherapie werkt samen met QIT online. Hiermee wordt na iedere sessie feedback gevraagd om zodoende het therapieproces scherp te houden.

Daarnaast worden vragenlijsten in  een vast ritme verzonden die klachten meten, bezorgdheden en hoe gezinsleden hun gezin ervaren. Hiermee houden we zicht op of de therapie voldoende tot verbetering leidt. Wanneer u verzekerd bent, dan wordt de OQ45 naar de SBG verzonden, als daar toestemming voor gegeven is bij de start van QIT. Meer informatie over het SBG kan gevonden worden op sbggz.nl

U wordt na elke sessie uitgenodigd om één of enkele vragenlijsten in te vullen. Dit gebeurt meestal
via het verzenden van een mail, maar het kan ook in de therapie- of wachtkamer.  De mail bevat een link naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en beveiligde webapplicatie waarmee de vragenlijsten worden aangeboden. Het invullen neemt doorgaans 10 tot 15 minuten in beslag. Uw feedback wordt onmiddellijk teruggekoppeld naar de hulpverlener, in de vorm van een gepersonaliseerd feedbackrapport. 

Veilig

Omdat QIT-online belangrijke en zeer persoonlijke informatie verzamelt en beheert, behoren veiligheid en betrouwbaarheid van gegevensuitwisseling tot de hoogste prioriteit:

  • QIT online is alleen toegankelijk voor cliënten en hulpverleners die hun formele toestemming hebben verleend.
  • De webapplicatie verloopt via een versleutelde https-verbinding.
  • QIT-online beschikt over een uitgebreid logging systeem om niet-geautoriseerde activiteiten op te sporen.
  • QIT-online wordt gehost bij Combell nv, één van de toonaangevende hosting providers in Vlaanderen, die uitgebreide garanties levert op gebied van kwaliteit, veiligheid en bescherming van de privacy.
  • QIT-online stelt zich middels haar Privacy Policy tevens in regel met de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens.

Als u niet wilt deelnemen aan QIT online dan kunt u dat aan PGRT doorgeven.