Praktijken waarmee we samenwerken

 

Sara Huber

Sara heeft ook haar praktijk in het pand waar mijn praktijk ook gevestigd is. Zij is één van de mensen die bereikbaar is voor advies als ik afwezig ben.

website: praktijkhuber.nl
telefoon: 06 042759547

Laura Oterdoom

Laura is Orthopedagoog en heeft veel ervaring in het behandelen van kinderen met trauma en in het behandelen van adolescenten. Laura is aanwezig bij de intakegesprekken met adolescenten en hun ouders en zij wordt betrokken bij behandelingen van gezinnen met jongere kinderen wanneer hier behoefte aan is. Soms kan het namelijk prettig zijn wanneer je als ouders en als kind verschillende therapeuten hebt. Ook wordt Laura betrokken als er na de intake of op een moment in de behandeling vragen zijn over het functioneren van kinderen en jongeren. Dan kan er in overleg een psychologisch onderzoek gedaan worden. Zo’n onderzoek is soms nodig voor het stellen van een diagnose, maar kan ook heel nuttig zijn om inzicht te geven in hoe de behandeling het beste kan worden vormgegeven. In gesprekken met jongeren en ouders vindt Laura het belangrijk om aandacht te besteden aan emoties, zelfbeeld en relaties. De adolescentie kan een verwarrende of spannende periode zijn, die haar eigen moeilijkheden op deze gebieden met zich meebrengt. Hierin wil Laura samen met jongeren (en ouders) door begrip, inzicht en vaardigheden de stabiliteit vergroten. Zij maakt gebruik van behandelvormen als Cognitieve gedragstherapie, Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy, EMDR, emotiegerichte therapieën en ouderbegeleiding. Zij wordt in overleg betrokken bij gezinsbehandelingen.  

Laura is ook beschikbaar voor advies als ik afwezig ben.

OuderKindLijn

De medewerkers van OuderKindLijn bieden hulp aan ouders met baby’s en kinderen in de leeftijd van 0- 6 jaar. Zij houden praktijk in het pand naast ons: Javastraat 155 h.

 

Andere partners

In mijn netwerk heb ik een aantal bijzondere mensen die mij zonodig ondersteunen in een behandeling, zoals een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en een aantal maatschappelijk werkers/systeemtherapeuten.

Daarnaast verwijs ik naar psychotherapeuten en klinisch psychologen, als we samen denken dat dat voor jou de beste aanvulling of vervolg behandeling zal zijn.