Houd Me Vast training

We voelen ons allemaal op ons best in onze relatie als we weten dat we gewaardeerd worden, dat we serieus genomen worden, dat we een beetje bewonderd worden, dat onze partner van ons houdt en we tevreden zijn over onze seksuele relatie.

Aan het begin van de relatie was het makkelijk om een emotionele verbinding met je partner te voelen maar door de jaren heen lijkt die verbondenheid soms moeilijker te vinden.

Houd me vast is een trainingsprogramma dat die verbondenheid die je aan het begin van de relatie voelde weer helpt te vinden, te versterken en te verdiepen. 

Hoe gaan we te werk tijdens de training?

Het boek van Sue Johnson ‘Houd Me Vast’ vormt de basis van de training. De bijeenkomsten bestaan uit de 7 gesprekken die:

  • Jullie helpen om je negatieve patronen helder te krijgen
  • Te zien dat daar niemand als schuldige in aan te wijzen is
  • Helpen de pijnplekken aan te wijzen die in dat negatieve patroon bij jullie geraakt worden
  • Jullie helpt terug te kijken op een ruzie en te zien hoe je gedrag wordt aangejaagd door jullie patroon en hoe je dat kan stoppen
  • Helpen om onderliggende emoties met elkaar te delen en op een heldere manier te verwoorden wat je nodig hebt en elkaar hierin te steunen
  • Helpen over seksualiteit te praten in een veilige verbondenheid
  • Rituelen om je liefde levend te houden

Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het gesprek dat je met elkaar gaat voeren. Vervolgens bekijken we een video met hoe andere stellen dat gesprek met behulp van Sue Johnson gevoerd hebben. Dit bespreken we na in de groep. Daar wordt vaak duidelijk dat anderen zich erin herkennen en jullie waarschijnlijk ook. Dan ontstaat een verandering in hoe je naar de problemen in je relatie gaat kijken. Dat geeft hoop. Daarna krijg je opdrachten waarmee je aan de slag gaat met je eigen partner, los van de groep. Je haalt het meest uit de training als je je voorbereid door het boek te lezen en thuis tijd in te plannen om samen de opdrachten te doen.

Na aanmelding volgt een intakegesprek over hoe jullie op dat moment in je relatie staan, ter voorbereiding op de training. De gehele training kost 675 euro per stel.

1 oktober 2021 13.00-17.30
9 oktober 2021 09.30-17.00
15 oktober 2021 13.00-17.30

Palamedesstraat 6
1054 HS Amsterdam