Relatiecursus in AMSTERDAM MEI 2022

HOUD ME VAST 2.0

Gelukkiger in je relatie door tien gesprekken

We voelen ons allemaal op ons best in onze relatie als we weten dat we gewaardeerd worden, dat we serieus genomen worden, dat onze partner van ons houdt. Èn als we in staat zijn om onze partner gelukkig te maken. Wil je elkaar weer een gevoel van waardering, erkenning en liefdevolle verbondenheid geven? Deze Houd Me Vast training geeft jullie gelegenheid om exclusieve tijd aan elkaar te besteden. Je leert hoe je samen negatieve patronen uit de weg kunt gaan en hoe je elkaar weer energie kan geven door je emotioneel verbonden te voelen.

Vanuit wetenschappelijk onderzoek over hechting is een vorm van partnertherapie ontwikkeld door Sue Johnson die veel effectieve handreikingen geeft en voor heel veel koppels succesvol is: Emotionally Focused Therapy. Deze benadering zet de emotionele verbondenheid van de partners centraal. Gewoonlijk bevat de training maar 1 gesprek over intimiteit en seksualiteit en dat vinden wij als trainers echt te weinig. In deze HMV 2.0 training besteden we meer tijd en aandacht aan dit unieke en kwetsbare aspect van je partnerrelatie.

Hoe gaan we te werk in de training?
Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het thema. Geregeld bekijken we daarbij ter illustratie een stukje film. Daarna krijgen jullie een opdracht, waarmee je aan de slag gaat je met je eigen partner. Voor deze training is het van belang om tijd met elkaar te investeren. Je bereidheid wordt gevraagd om thuis voorafgaand aan en in de periode van de training tijd in te plannen voor het verder werken met de opdrachten en zo mogelijk voor het lezen van relevante hoofdstukken uit het boek ‘Houd me vast’  van Sue Johnson.
Voorafgaand aan de training hebben jullie een kennismakingsgesprek met één van beide trainers waarin jullie motivatie en de huidige situatie in de relatie besproken wordt.

Hoe gaan we te werk tijdens de training?

Tijdens de bijeenkomsten wordt kort uitleg gegeven over het thema. Geregeld bekijken we daarbij ter illustratie een stukje film. Daarna krijgen jullie een opdracht, waarmee je aan de slag gaat je met je eigen partner. Voor deze training is het van belang om tijd met elkaar te investeren. Je bereidheid wordt gevraagd om thuis voorafgaand aan en in de periode van de training tijd in te plannen voor het verder werken met de opdrachten en zo mogelijk voor het lezen van relevante hoofdstukken uit het boek ‘Houd me vast’ van Sue Johnson.

Voorafgaand aan de training hebben jullie een kennismakingsgesprek met één van beide trainers waarin jullie motivatie en de huidige situatie in de relatie besproken wordt.

Voor wie?

Voor hetero- en homoseksuele stellen die hun relatie sterker willen maken

Waar?

In de grote zaal van de Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam (5 min lopen vanaf Centraal Station)

Wanneer?

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 mei 2022

Hoe laat?

Maandag 9 mei én woensdag 11 mei van 9.30-18.00 uur

Dinsdag 10 mei 9.00-13.15 uur

Kosten

€ 850,00 per paar, inclusief intakegesprek, lesmateriaal, koffie, thee en iets lekkers. (Mochten de kosten een groot probleem vormen, zijn er in overleg regelingen mogelijk)

Trainers

 • Marjoleine Streefkerk (gecertificeerd EFT therapeut, gezinstherapeut en (kinder- en jeugd) psychotherapeut
  www.pgrt.nl06-21489357
 • Kiki Nelissen-Kleipool (gevorderd EFT therapeut en zijnsgeoriënteerd begeleider, mindfulness trainer)
  www.leveninnu.nl06-41611325

 

Je leert:

 • ..het ‘geheim’ kennen van een stabiele gelukkige relatie
 • ..begrijpen waar en waarom het soms of vaak mis gaat
 • ..jezelf te uiten, te zeggen wat je beleeft en nodig hebt
 • ..gevoelig te zijn voor de signalen van de ander
 • ..meer op je gemak te zijn bij elkaar en plezier en intimiteit te hebben
 • ..relatiespanningen te verminderen

Maandag 9 mei én woensdag 11 mei van 9.30-18.00 

Dinsdag 10 mei 9.00-13.15

Grote zaal Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam (5 min lopen vanaf Centraal Station)

Terugblik van deelnemers

‘Verheldering van elkaars pijnpunten en uitzicht op een nieuwe gebruiksaanwijzing’

‘Dankbaarheid En ik denk dat we een verdieping, een laag erbij hebben gekregen in ons huwelijk, die we erg nodig hebben’

‘Verdieping en stromende liefde’

‘Wat mij betreft: Veiligheid voor een sterkere basis’

‘Ik voel me veilig genoeg om op die sterkere basis in te zetten’

‘Ik neem enorme emotionele opluchting mee; er is opluchting ontstaan’

‘Meer veiligheid en verbondenheid en ook weer nieuwe verliefdheid’

‘Ik ervaar wat meer rust en ook meer vertrouwen in ons’

‘Meer diepgang in de relatie’

‘Handvatten voor diepgang’

‘Vertrouwen En dat ik niet de persoon hoef te zijn die ik altijd uitstraalde, maar dat ik mag zijn wie ik wil zijn en dat dat ook goed is’

‘De handleiding om uit die duivelse dialogen te komen, terwijl we weten dat we het allebei niet willen’

‘Ik neem heel veel liefde en vertrouwen mee voor de toekomst om samen met mijn meisje het verhaal af te maken’

‘Ik heb heel veel nieuwe inzichten, ook voor mezelf meegenomen en ik voel meer verbinding’

‘Wat ik bijzonder vind is dat je elkaar na zoveel jaren waarin je denkt elkaar toch wel te kennen, elkaar nog beter kunt leren kennen, zeker in deze dagen Dat geeft me veel vertrouwen en heel veel zin in de toekomst Elke fase is weer nieuw, uitdagend, kan weer iets moois brengen Geeft weer zin om samen verder te gaan’

‘Heel bijzonder om te merken hoe je door de oefeningen en de gesprekken de verbinding kunt herstellen en dat er zo veel handvatten zijn Het is eigenlijk zo simpel; dat maakt het gedachtengoed zo sterk Ik voel echt: Het klopt! Zo fijn dat het stroomt, dat het weer ademt en dat er wat ruimte komt Bijzonder We zijn in een paar sessies en deze 2 dagen al zoveel verder’